U bent hier:

Racisme: over wonden en veerkracht

+1 punt

ONLINE RACISME: OVER WONDEN EN VEERKRACHT
NAIMA CHARKAOUI
Donderdag 11 maart 2021
19:00 tot 21:00 uur
Je ontvangt de dag zelf een zoom-link via e-mail om deel te nemen aan deze online-activiteit.

Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem en daar staan we nog weinig bij stil. In deze lezing – gebaseerd op haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ – legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. Met die wegwijzers kunnen zowel mensen die zelf geviseerd worden door racisme, als mensen in hun omgeving (ouders, vrienden, …) en professionals aan de slag. Deze lezing is bedoeld om aandacht te hebben voor wat racisme en discriminatie teweegbrengt en hoe we dit als samenleving bespreekbaar maken.

Naima Charkaoui (Roeselare, 1978) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze werkt sinds 2001 rond mensenrechten, diversiteit en racisme: eerst aan het hoofd van het Minderhedenforum, later in de kinderrechtensector en momenteel rond internationale solidariteit. In 2019 publiceerde EPO haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42
3630 Eisden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 11 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Samenleven - Gemeentebestuur Maasmechelen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS