U bent hier:

Race

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

tekst: David Mamet / van en met: Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck / scenografie: Stef Stessel / kostuums: Lieve Pynoo / productie: ARSENAAL/LAZARUS / coproductie: Perpodium / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel
 


R A C E:


1.     Snelheidswedstrijd


2.     Engels voor ‘ras’


In tegenstelling tot bij planten en dieren komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien, bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke. De mens is een diersoort, vooral bekend om zijn oorlogszucht en speelvermogen.


 


Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck onderzoeken in Race hoe ze zich als spelende dieren kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet. In dat stuk nemen twee ervaren advocaten de verdediging van een rijke en beroemde man op zich die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. Je volgt deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

Info

Waar cc Sint-Niklaas - Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1
9100 Sint-Niklaas
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 19 november 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 15,00; +65: € 14,00; -26: € 12,00; Abo 5+: € 12,00; Abo 10+: € 11,00
€ 15,0
Reservaties Bestel tickets
  • Bel naar 03 778 33 66
Organisatie cc sint-niklaas
Contact info@ccsint-niklaas.be
Links