U bent hier:

Quotes | Stefan Blommaert - De eeuw van Xi - Volzet

Lezing of congres Samenleving

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor online streaming. Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef: we zien hen als communisten die kapitalisten willen zijn en het niet zo nauw nemen met mensenrechten. In de eeuw van Xi gaat Stefan Blommaert in op deze kritiek en toont hij aan dat de stijgende welvaart in China inderdaad hand in hand gaat met een daling van de politieke en religieuze vrijheid.
In zijn boek toont Stefan Blommaert ons ook het perspectief van de Chinese leiders zelf. China is immers vastberaden om weer aan te knopen bij de grandeur die het in de loop van zijn lange geschiedenis verwierf. De toekomstvisie van China gaat veel verder dan het verkopen van hightech. Het land wil een militaire grootmacht worden én koploper in de ruimte. Het wil zijn politieke en culturele invloed wereldwijd doen gelden.
Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 
De bibliotheek maakte een leeslijst over China.
In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Stefan Blommaert, Tina De Gendt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 september 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €; UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00: 1,00 €
€ 5,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie Vormingplus Gent-Eeklo
Contact info.gent.eeklo@vormingplus.be
Trefwoorden erkend SCVW, Islam, atheïsme, interreligieus, quotes, Gentleest, Agendabibdekrook