U bent hier:

Qigong in Mortsel op maandagochtend

Lessenreeks Gezondheid en zorg

Wil je graag meer in contact komen met je levensenergie? Je energiepeil verhogen om vitaler en gezonder door het leven te gaan? Qigong (Werken met je Energie) is een oeroude Chinese gezondheidspraktijk. Het wordt gezien als de fundering van Tai Chi. De eenvoudige, zachte en meditatieve bewegingen heffen blokkades op, brengen je energetisch systeem in balans en voorkomen zo ziekte en stress.
Het grote voordeel van Qigong is dat je de bewegingen al snel op automatische piloot doet, zodat je aandacht meer kan uitgaan naar het ontwikkelen en genieten van de levensenergie.
Het is een beetje zoals een muziekinstrument leren bespelen: eens je wat techniek hebt, komt er muziek uit. Qigong is wat dat betreft een eenvoudiger muziekinstrument dan sommige andere Oosterse bewegingsvormen.

In China wordt Qigong al eeuwen beoefend als behandeling en preventie van allerlei fysieke klachten. Het programma is zowel geschikt voor mensen met gewrichts- en andere klachten als voor mensen zonder klachten.

Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol. (De hele set wordt normaal rechtstaand uitgevoerd, maar kan ook zittend worden beoefend. Ze kan worden aangepast aan je eigen behoeften, grenzen en mogelijkheden.)

Geen enkele basiskennis is vereist.
Je kan gedurende het hele jaar doorlopend instappen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar het Atrium
Sint-Bernadettestraat 7
2640 Mortsel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 september 2019 tot 8 juni 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 90,00 €
€ 90,0
Reservaties
Organisatie Rust in Beweging
Contact info@rustinbeweging.be
0478/315633
Trefwoorden qigong, chi kung, ontspanning, rust, meditatie, aandachtstraining, reuma, artrose, tai chi