U bent hier:

PXP | Winterreise

Concert Klassieke muziek

Franz Schubert componeerde de cyclus Winterreise, 24 liederen op gedichten van Wilhelm Müller, in zijn laatste levensjaar, een periode van ziekte, diepe melancholie en depressie. Op slechts 31-jarige leeftijd en onder het sombere voorteken van de dood bracht Schubert liefde en verdriet samen in deze cyclus, die beschouwd wordt als een van de meesterwerken van het romantische lied.
Valery Alexeev (zang) en Almudena González Martínez (piano) brengen de liederen achter gesloten deuren, zonder publiek. Toch zal het concert weerklinken in de hele wijk. Luisteraars worden uitgenodigd om in de voetsporen te treden van de eenzame figuur uit de cyclus, om een winterse reis te ondernemen door de straten van Flora, geleid en gedragen door de muziek. In plaats van de weidse natuur komen ze op deze zwerftocht beelden tegen gemaakt door kunstenaars die zich lieten inspireren door Winterreise. Misschien herkennen ze daarin iets van zichzelf, of iets van de ander.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar PostX
Van Goethemstraat 33
9820 Merelbeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 27 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Trefwoorden muziek, kunst, klassiek, expo, flora, merelbeke, wandelen