U bent hier:

PWGenk-excursie Kauwbos D6-48-11

Plantenwerkgroep Genk (PWGenk) is een plantenwerkgroep voor iedereen met interesse in wilde en verwilderde planten binnen het grondgebied van de stad Genk en omgeving.

Heb je nog nooit een plant gedetermineerd of ben je een wandelende flora? Wees welkom! Samen leren we van elkaar bij en struinen we van de sappigste naar de meest dorre vegetaties.

Op de wandelingen kun je erachter komen welke wilde planten er in je eigen omgeving voorkomen en hoe je ze kan herkennen. Dit kan gaan van de meest algemene 'onkruiden' tot de bijzonderste beschermde planten. Wat voor groens er ook voor de voeten komt, we zullen het een naam proberen te geven! Naderhand verschijnt de lijst met waargenomen soorten steeds op www.waarnemingen.be, zodat je thuis op je gemak nog eens kan overlopen.
Stevige schoenen en goede zin zijn genoeg om deel te kunnen nemen. Je mag onderweg meeschrijven, waarnemingen mee invoeren / doorgeven, foto's van de planten maken, vragen stellen etc.

Kijk zeker ook eens op https://www.facebook.com/pwgenk/ voor foto´s van onze voorbije activiteiten!

Info

Links
Waar Kruispuint Kauwbosstraat en Elstrekenweg, 3520 Zonhoven (http://tiny.cc/mxssiz)
Kruispuint Kauwbosstraat en Elstrekenweg
3520 Zonhoven
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 7 juni 2020
Organisatie Plantenwerkgroep Genk
Contact thomas.gyselinck@gmail.com
0476856081
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, planten, mossen en korstmossen, Inventarisatie & monitoring, natuurlijklimburg, mossen en korstmossen, Opleiding: vorming voor natuurgidsen