U bent hier:

PsycEvent - lezing Michael Portzky

Jongerenveerkracht - Het verschil tussen lijden en leiden.
Steeds meer zien we zowel in de maatschappij alsook in de wetenschap dat psychische kwetsbaarheid zich soms al vroeg in het leven laat merken.
Hoe meten we deze kwetsbaarheid? Wat heeft er toch voor gezorgd dat het van nature ooit positieve stresssysteem, dat ons geholpen heeft om het als soort te overleven, nu plots voor zulke nefaste gevolgen kan zorgen? Is iedereen even kwetsbaar? Wat is mentale veerkracht, en hoe helpt dit tegen stress? Wat kunnen we doen tegen de gevolgen van stress? Wat betekent stress nu werkelijk voor ons lichaam en geest? Wat zijn de resultaten bij Vlaamse scholieren indien we deze gaan meten met de nieuwe Jongerenveerkrachtschaal? Hoeveel kwetsbaarheid is er eigenlijk verscholen in onze maatschappij?

Een voordracht waardoor we hopelijk niet gestresseerd worden, en door de vele mediabomen het bos weer beginnen te zien.

Over de spreker:
Michael Portzky is klinisch psycholoog, neuropsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog, docent diagnostiek, op de rol erkend gerechtsexpert psychodiagnostiek, en auteur van alle Nederlandstalige vragenlijsten inzake (jongeren)veerkracht, het 'palliatieve pallet' en de boeken Veerkracht en Jongerenveerkracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Thomas More campus Sanderus Antwerpen
Molenstraat 8
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 7,00 €
€ 7,0
Reservaties
Organisatie Thomas More - Opleiding Toegepaste Psychologie
Contact tim.vanelsacker@thomasmore.be