U bent hier:

Programmeerdagen: Basis elektronica en µ-controllers met de Arduino

Kamp of vakantie Computer en techniek

We leren wat spanning en stroom is en welke de eigenschappen zijn van weerstanden condensatoren en spoelen. Daarmee bouwen we ons eerste project waarbij we ook leren solderen. Vervolgens introduceren we de transistor en daarmee bouwen we een paar digitale basisschakelingen. Eens we dat onder de knie hebben kunnen we uitleggen hoe een een microcontroller werkt. Om uw microcontrollers te programmeren leren we in C en C++ programmeren.
Nu zijn we klaar om zo ongeveer gelijk welk microcontroller project te bouwen: Een LED-lampje laten dimmen, een relais schakelen, een afstand meten met een ultrasoon sensor, een servo aansturen, een aandrijf motortje voor een robot op basis van een servo, lichtsensoren, een robotje dat een getekende lijn volgt, infrarood afstandsbediening,...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Kruitfabriek
Steenkaai 44D
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 februari 2021 tot 19 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 14+
Prijs
Basistarief: 250,00 €
€ 250,0
Reservaties
Organisatie JCW - Jeugd, Cultuur en Wetenschap
Contact info@jcw.be
02 252 58 08
Trefwoorden Programmeren, wetenschap, cultuur, arduino, STEM, stemactiviteit