U bent hier:

Prof.dr.Elke VAN HOOF (Vrije Universiteit Brussel) "Een andere kijk op het ontsnappen aan/uit een burn-out"

+1 punt

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Prof.dr.Elke VAN HOOF combineert een academische achtergrond met een meer dan vijftienjarige praktijkervaring inzake het begeleiden van mensen met hoogsensitieve gevoeligheid, stress, traumatische ervaringen, chronisch vermoeidheidssyndroom en burn-out en daarnaast een brede maatschappelijke dienstverlening. Ze geeft les over medische en gezondheidspsychologie en klinisch-psychologische praktijk aan de Vrije Universiteit Brussel en is auteur van boeken als "Hoogsensitief"(2016/2020), "Burnout in de zorg" (2016)"Eerste hulp bij stress en burn-out" (2017), "Weer aan de slag" (2018), "De chief happiness officer" (2020). Met haar "Huis van de Veerkracht" begeleidt haar team mensen die last hebben van stress, trauma's en op weg zijn naar een burn-out. Of er uit moeten ontsnappen.In 2019 kwam ze naar buiten met een nieuwe "insourcingtherapie" voor burn-out, gebaseerd op een traumatherapie met als centrale punt het streven naar werkhervatting. Haar App "iedereenOK" is een gratis ter beschikking gestelde psychotherapieapp (website "iedereenok.be").Als expert bij de Hoge Gezondheidsraad zit ze de werkgroep "geestelijke gezondheidszorg" voor , die de psychosociale impact van de lockdown in kaart brengt en er voor pleit niet enkel een zuiver medisch model te hanteren. Zoals we allemaal de afgelopen maanden gemerkt hebben, verscherpen en verslappen de overheidsmaatregelen om het COVID19- virus te bestrijden zich met de golven van besmetting die het virus veroorzaakt. Dit laat ons niet ongevoelig : veel mensen verliezen de veerkracht om tegen deze zich herhalende golven in te gaan. Prof.dr.Elke VAN HOOF pleit dan ook voor om, ook voor de psychosociale problemen triageposten in te zetten, waartoe de mensen in problemen zich zouden kunnen wenden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Liers Cultuurcentrum
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 6 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Leden, jongeren (-25 jr) Uitpaskansentarief andere gemeenten: 3,00 €; Uitpaskansentarief Lier: 1,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 1,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Humanistisch Verbond Vrijdenkend Lier Uitstraling Permanente Vorming Lier
Contact upv.kernlier@upv.name, lier@demens.nu
03 48089 23
Trefwoorden hooggevoeligheid stress trauma burn-out psychosociale gevolgen COVID19-

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS