U bent hier:

Proefles Tog Chöd :Tibetaanse meditatieve zwaardyoga

8 jaar

Cursus of workshop Fitness, gymnastiek, dans en vechtsport

Ga in je kracht staan met Tog Chöd .
De Tibetaanse zwaarddans is een weg naar gezondheid en evenwicht .
Je komt meer in je kracht en je focus vergroot.

Tog Chöd betekent " onze gedachten wegsnijden ".
 
Het zwaard gaat je helpen meer in het nu te leven Het geeft je meer zelfvertrouwen , gemoedsrust en de kracht om beslissingen te nemen.

Onze huidige  drukke levenswijze  zowel thuis als op het werk zorgt ervoor dat we onze ruimte verliezen . Dit veroorzaakt stress . We worden rusteloos en ongeduldig . Door het beoefenen van deze zwaarddans gaan we door de combinatie van beweging , meditatie en visualisatie ruimte creëeren . De geest en het lichaam  komen in harmonie en tot rust.    

Het zwaard wordt  "zwaard van de wijsheid " genoemd . Het is je wijsheid, je kracht en je meester. Hoe meer je het respecteert hoe meer kracht het je geeft.

​Tog Chöd is eigenlijk een gevecht met je enige vijand en die zit in onszelf nl. onze gedachten en negatieve emoties.


Tog Chöd is een creatie van Tulku Lama Lobsang Rinpoche. Deze hoogstaande Tibetaanse monnik reist sinds het jaar 2000 in het Westen rond . Hij heeft zich gebaseerd op de Tibetaanse Yama dans en de Kalachakra leringen van het Boeddhisme.Zij beoefenen deze dans om hun ego te reduceren.
De lessen beginnen met een opwarming en een Tsa Lung oefening (energetische Tibetaanse yoga oefening). Deze oefeningen bereiden het lichaam voor op de uiteindelijke Tog Chöd vorm .We beëindigen de les met een mindfulness meditatie of een Kum Nye massage .
Iedereen kan Tog Chöd beoefenen. Je kan de vorm aanpassen aan je eigen mogelijkheden en beperkingen . De uiteindelijke bedoeling is om van de vaste vorm naar de vrije vorm over te gaan . Dit resulteert in volledige vrijheid en een gelukzalig gevoel . Het heeft een positieve invloed op stress en burn-out.
Gelieve een mat , een dekentje mee te brengen.Zwaarden heb ik op voorraad.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sporthal De Ring
Ambachtslaan 7
2960 Brecht

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Proefles: 0,00 €; 5 lessen: 50,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie SUNYATA
Contact 0475/355533
Trefwoorden mindfulness, brecht, Sporters beleven meer, zwaarddans
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Proefles Tog Chöd :Tibetaanse meditatieve zwaardyoga op UiTmetVlieg.be