U bent hier:

Prijsuitreiking lokale voorronde Junior Journalist-wedstrijd 2019-2020 Davidsfonds Sint-Niklaas

10 jaar

De Junior Journalist-wedstrijd is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 10 en 18 jaar in Vlaanderen. In de editie 2019-2020 draaide de wedstrijd rond het thema “Buren”. Met dit onderwerp zette de Junior Journalist-wedstrijd schrijvende talenten ertoe aan om - gedurende het eerste trimester van dit schooljaar - een boeiend verhaal of een sterk opiniestuk te schrijven.
De Junior Journalist-wedstrijd bestaat uit een plaatselijk en een provinciaal luik. In de provincie Oost-Vlaanderen wordt het lokale gedeelte georganiseerd door tientallen Davidsfondsafdelingen.

Op 13 november 2019 sloot de afdeling Sint-Niklaas haar plaatselijke voorronde af. Vijftien scholen deden mee met 922 leerlingen.
De lokale jury selecteerde vier plaatselijke Junior Journalisten, één in elke wedstrijdcategorie. Hún sterke teksten zijn doorgestuurd voor de finale van de provincie Oost-Vlaanderen. Overigens worden ze lokaal beloond met boeken uit de ruime Davidsfondscollectie, net zoals de winnaars van tweede en derde prijzen.
De afdeling Sint-Niklaas kent aan leerlingen uit het bijzonder lager onderwijs en het technisch, beroeps- en kunstonderwijs extra prijzen toe om hun deelname aan de schrijfwedstrijd aan te moedigen.

De prijsuitreiking is gepland op zondag 9 februari 2020 om 10.30 u. in de Salons, Stationsstraat 85 te Sint-Niklaas in aanwezigheid van de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester, de heer Filip Baeyens, schepen voor cultuur en de heer Bart De Bruyne, schepen voor jeugd. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door Noah Mol, specialisatieleerling piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Hij zal ons vergasten op enkele mooie stukjes muziek.

U bent van harte uitgenodigd op dit gebeuren. De toegang is gratis.
Na de prijsuitreiking wordt aan alle aanwezigen een receptie aangeboden door de Davidsfondsafdeling Sint-Niklaas.

Hopelijk tot dan!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Salons
Stationsstraat 85
9100 Sint-Niklaas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 9 februari 2020
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Davidsfonds Sint-Niklaas
Contact korte.chris@hotmail.com
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Prijsuitreiking lokale voorronde Junior Journalist-wedstrijd 2019-2020 Davidsfonds Sint-Niklaas op UiTmetVlieg.be