U bent hier:

Praatavond 'De Rivalen van Merckx'

In het voorjaar van 2019 zijn we 50 jaar na de eerste zege van Eddy Merckx in de Ronde van Vlaanderen. De campionissimo reed toen iedereen op minuten. Dat deed hij later dat jaar ook bij zijn eerste zeges in de Tour en in Luik-Bastenaken-Luik. Merckx won ongelofelijk veel en heel vaak met panache, dat weet iedereen. En toch had ook hij zijn breekbare momenten. Rivalen legden hem het vuur aan de schenen, maar ofwel won hij toch nog (verbeten als hij was), ofwel sneuvelde hij op het veld van eer, op zijn waarde geklopt.
De wielrenners die Merckx ooit deden wankelen, vertellen in 'De Rivalen van Merckx' over die momenten. Van Maertens tot Poulidor, van De Vlaeminck tot Gimondi, van Zoetemelk tot Thévenet. Allen erkennen zij dat Merckx de grootste was, maar allen denken ook met genoegen terug aan die wielerdagen dat zij zich even met Merckx konden meten.

Op 2 mei stelt auteur Filip Osselaer zijn nieuwste boek 'De Rivalen van Merckx' voor aan het grote publiek. Beleef een avond vol heroïek, spanning en humor in aanwezigheid van een reeks praatgasten uit het boek: Hubert Hutsebaut! Lucien Van Impe! Freddy Maertens! René Dillen! Familie Monseré! De "andere" Eddy, de man die maar twee koersen reed (en altijd tegen Merckx!). Daarnaast nog een aantal verrassende namen.

Aan de basis van de voorstelling ligt het boek 'De Rivalen van Merckx' dat die avond ook te koop is en gesigneerd wordt door de auteur en aanwezige praatgasten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar KOERS. Museum van de Wielersport
Polenplein 15
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Vrienden van KOERS: 0,00 €
€ 5,0
Reservaties
Links