U bent hier:

Portrettenwandeling in het Maagdenhuis

Tentoonstelling Erfgoed

De kunstverzameling van het Maagdenhuis brengt je terug in de tijd met zijn prachtige schilderijen en beelden van de laatgotiek tot de barok, rijke archiefstukken en sierkunsten. Vele schilderijen uit de verzameling van het Antwerpse Maagdenhuis zijn portretten. Daarom werkten we rond het thema ‘portretten’ een parcours uit dat door het Maagdenhuis loopt, een ‘portrettenwandeling’.
Historisch huis met verhaal

Het Maagdenhuis is een historisch gebouw dat verbonden is met de sociale geschiedenis van de stad. Zoals je in het museum Plantin-Moretus door een intacte drukkerij uit de 16de eeuw wandelt en in het Rubenshuis het oeuvre van Pieter Paul ontdekt, leer je in het Maagdenhuis over de wezen die er leefden tussen 1553 en 1882.

Unieke collectie majolica-papkommen

Sta na de portrettenwandeling ook even stil bij de unieke collectie van papkommen die gemaakt zijn uit Antwerps aardewerk (majolica). De 63 papkommen zijn sinds 2011 opgenomen op de Topstukkenlijst van de Vlaamse overheid! We zijn bijzonder fier op de officiële erkenning van het hoge niveau van onze verzameling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Maagdenhuismuseum
Lange Gasthuisstraat 33
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Prijs
Toegangsprijs van 5 euro per persoon bij groepen van minstens 12 bezoekers. Voor sommige publieksgroepen is korting mogelijk. Bekijk onze tarieven op www.maagdenhuismuseum.be. Een gids kost 75 euro (1 gids is voor maximaal 20 personen).
€ 5,0
Organisatie Maagdenhuis
Contact maagdenhuis@antwerpen.be
03 435 9910
Trefwoorden UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten, OpnieuwOpen, bevestigd2021