U bent hier:

Portrait de la jeune fille en feu - Céline Sciamma

Film Drama

1770, een afgelegen eiland in Bretagne. Héloïse heeft net het klooster verlaten en moet zich schikken naar een gearrangeerd huwelijk. Als protest tegen het opgelegde huwelijk weigert ze te poseren voor het obligate huwelijksportret. Daarom wordt portretschilder Marianne ingeschakeld die haar in het geheim moet schilderen. Ze wordt aan Héloïse voorgesteld als gezelschapsdame en de twee jonge vrouwen brengen hun dagen samen door. Marianne observeert Héloise met steeds groter wordende gevoelens.

Regisseur Céline Sciamma ('Tomboy', 'Bande de Filles') ontving in Cannes zowel de Prijs voor Beste Scenario als de Queer Palm, maar voor heel wat critici had ze ook de Gouden Palm in de wacht mogen slepen. Met haar prachtfilm wijkt ze voor het eerst af van de leefwereld die haar vorige films typeerden (de hedendaagse Franse buitenwijken) en waagt ze zich aan historisch Bretagne. Critici waren unaniem in hun lof over deze bloedmooie film die niemand onberoerd laat.


'Een van de mooist opgebouwde slowburners aller tijden, en misschien wel onze film van het jaar.' ***** De Morgen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum De Steiger - Schouwburg
H. Spillemaeckersstraat 7
2850 Boom

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 2 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 4,00 €; 60+: 3,00 €; -26: 3,00 €
€ 4,0
Reservaties
Organisatie Cultuurdienst Boom
Contact ccdesteiger@boom.be
Trefwoorden Volwassenen (18+), Jongeren vanaf 15 jaar (15+)