U bent hier:

Portals to a Parallel World

Tentoonstelling Fotografie

Met fotografie en beeldbewerking als instrumenten, projecteert Peter Schroyens in “Portals to a Parallel World”, landschappen en architectuur naar een alternatief universum.
De beelden die hieruit voortvloeien fungeren als een soort venster, een portaal naar parallelle werelden, die verborgen liggen achter de realiteit.
De rode draad doorheen zijn fotowerken is het idee dat de realiteit die wij zien, niet vanzelfsprekend de werkelijkheid hoeft te zijn. Deze gedachte geeft hem de vrijheid om bestaande locaties naar een andere wereld te verplaatsen, waar een sfeer heerst, die zijn gevoel van mysterie en verwondering voor deze plaatsen weerspiegelt.

Het werkgebied van Peter situeert zich in 4 alternatieve universums, elk met eigen thema, sfeer en tijdsgevoel: Haunted, Forgotten, Pure & Serenity.
Deze expositie toont vooral beelden uit de wereld van Serenity, een futuristische, buitenaardse omgeving met slechts vage verwijzingen naar onze realiteit.
Ontdaan van "menselijke ruis", eisen de onderwerpen van Serenity een zekere aanwezigheid op, versterkt door strakke lichteffecten en diepe schaduwen, soms minimale kleuraccenten en een donkere, vaak met vage wolken beklede hemel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar DOKA Foto expositie
Lange Koepoortstraat 17
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie DOKA Antwerpen
Contact jeroen@doka-antwerpen.be
Trefwoorden fotografie, expositie, architectuur, black and white, BREEDBEELD