U bent hier:

Point Of No Return (afgelast)

Tentoonstelling Audiovisuele kunst Design Milieu en natuur Samenleving

Curator Benny Van den Meulengracht-Vrancx licht het jaarthema Point Of No Return toe en gaat in dialoog met gastsprekers Pieter Vermeulen en Patrick Dictus.
Kasteel Hof De Bist is een inspirerende werkplaats. Onder de noemer Hofleverancier nodigen we tweejaarlijks een kunstenaar om vanuit het kasteel een werking op te zetten. In dialoog worden er vooraf enkele concrete resultaten geschetst. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het cultuurcentrum, in januari 2020, werd de hofleverancier officieel voorgesteld aan het publiek. Sindsdien kan u dagelijks tussen 16 en 24 uur kan aan de gevel van het kasteel het werk Where Do We Draw The Line bewonderen. Deze neon staat symbool voor het watergetij binnen 1000 jaar.Point of No Return is een onderzoeks- en tentoonstellingsproject naar aanleiding van zijn rol als hofleverancier (curator) in opdracht van 252 cc vanuit kasteel Hof De Bist. Point of No Return of PNR bekijkt de impact van de mens op het klimaat door de ogen van hedendaagse kunst en heeft als doel bewustwording te genereren omtrent de crisis waarin we ons bevinden. Op dinsdag 24 maart kan je een lezingenavond bijwonen, welke onderdeel is van het traject dat Benny uitstippelde.


Benny Van den Meulengracht-Vrancx studeerde aan Sint-Lucas Antwerpen en won met zijn afstudeerproject de eerste prijs van Art on Paper. Momenteel werkt hij als tentoonstellingsmaker en stelde reeds tentoon in Podium (NO), Diesel Art Space (BE) en Soyuz (IT). Hij woont en werkt in Antwerpen en is een van de bezielers van het jaarlijkse Antwerp Art Weekend. Tijdens deze avond vertelt Benny over de impact van de mens op het klimaat door de ogen van hedendaagse kunst en popcultuur.Gezien het thema vragen we niemand minder dan Patrick Dictus, wie al meer dan twee decennia deskundige natuur en parkbeheer is bij stad Antwerpen, om zijn opmerkingen te geven over zichtbare veranderingen tijdens zijn loopbaan. Kunnen we het effect van de klimaatverandering op de fauna en flora in deze regio letterlijk waarnemen?De avond wordt gemodereerd door kunstcriticus en (occasioneel) curator Pieter Vermeulen. Hij studeerde filosofie en culturele studies, en is momenteel verbonden als lector aan PXL-MAD School of Arts in Hasselt en Sint-Lucas Antwerpen. Daarnaast heeft hij de artistieke leiding over KRIEG in Hasselt. Vermeulen woont en werkt momenteel in Brussel.Na de presentaties sluiten we af met een drink en nababbel.

Info

Links
Waar 252 cc
Veltwijcklaan 252
2180 Ekeren
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer

tot

Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie 252 CC

Taaliconen

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt nog niet zo goed. Meer info
Trefwoorden a-kaart, twee taaliconen