U bent hier:

Poëzieweek: De Dichter is een Koe

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Met de Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. De Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, een dag waarop poëzie weerklinkt op straat, in de media en in menig cultuurhuis of bibliotheek.
Ook de bibliotheek van Hamont-Achel zet tijdens de Poëzieweek gedichten in de kijker, dit jaar zelfs in een heel bijzonder kader.’ De Dichter is een Koe’ is een eigentijdse theatervoorstelling met poëzie als uitgangspunt, en meteen ook een waardige vervanger van ‘Theater van de verloren tijd’, dat jammer genoeg om praktische redenen moest worden afgelast.
Actrice Sabine Goethals (Theater ZamZam) en Hermitage-muzikant Divan brengen een ode aan de poëzie op een speelse, toegankelijke en interactieve manier.
Sabine Goethals broedde al langer op het plan om iets met gedichten te doen in het theater. Samen met de Gentse band Hermitage goot ze een 100-tal gedichten uit het Nederlandstalig collectief geheugen in een muzikale formule.
Het resultaat: een spannende mix van woorden, nieuwe nummers en verrassende interpretaties. Een interessante en altijd andere ontmoeting met het publiek.
De dichter is een koe bruist, schuurt, borrelt en prikkelt zich een weg naar uw hart. Een aanrader!
“Eén van de mooiste theatermomenten op de Gentse Feesten’17” ( Henriett Somlai, De Tekstsmederij, Amsterdam )
“Proficiat, mannen, dit is een blijver!” (dichter/theatermaker Frank Adam)
“Hier zaten we écht op te wachten! Het genre poëzie in de kijker gezet in zo’n geweldige plezant mix van muziek en woord” (De Wingerd, Gent)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Hamont
Wal 26
3930 Hamont (Hamont-Achel)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 24 januari 2018
Prijs
Basistarief: 6,00 €; VVK: 5,00 €
€ 6,0
Reservaties