U bent hier:

Poëzieavond met Peter Verhelst & Delphine Lecompte - UITGESTELD

+1 punt

Lezing of congres Poezie

Vanwege de huidige toestand werd beslist om deze avond niet te laten doorgaan en te verplaatsen naar volgend jaar woensdag 26 januri 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Peter Verhelst, Delphine Lecompte en Dzjang (Jan Ghijselen) hebben al bevestigd voor de nieuwe datum.
Dichters Peter Verhelst en Delphine Lecompte lezen voor uit eigen werk. Erpenaar en toetsenist Dzjang (Jan Ghijselen) zorgt voor de muzikale toets. De ideale opwarmer aan de vooravond van gedichtendag. Poëzieavond met de steun van Literatuur Vlaanderen.

Peter Verhelst leest voor uit zijn recentste bundel Zon en brengt een bloemlezing uit zijn impressionant gedichtenoeuvre. Naast poëet is Verhelst een gerenommeerd toneelauteur en romancier. Zo werd in 2000 zijn roman Tongkat gelauwerd met de Gouden Uil.

Delphine Lecompte schreef eerst Engelstalige gedichten maar schakelde al snel over op het Nederlands. Haar debuutbundel De dieren in mij was meteen een schot in de roos en maakte haar tot een van dé toonaangevende dichters in ons taalgebied. Ook haar achtste en voorlopig laatste worp Vrolijke verwoesting beklijft van de eerste letter tot het laatste punt. Ook als columnist geniet ze enig aanzien. Haar heerlijke splijtzwammen van columns verschijnen wekelijks in het weekblad Humo. Leest ze voor uit haar dichtwerk en uit haar columns? Wij ontdekken het die avond.

Jazzcat Dzjang omkadert dit poëtisch vuurwerk met jazzy klanken. Hij is actief in diverse muziekprojecten die allen de liefde voor jazz gemeen hebben.Hij zal op piano eigen werk spelen en enkele covers op u afvuren.

Info

Links
Waar EMotia
Oudenaardsesteenweg 456
9420 Erpe-Mere
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 27 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
5 euro per ticket1,50 euro kansentarief UiTPAS Dender

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Reservaties Inschrijven
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie EMotia
Contact emotia@erpe-mere.be
053 60 35 60

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS