U bent hier:

podcast Van waar ben je?

6 jaar

Tentoonstelling Samenleving Documentaires en reportages

"Van waar ben je?" is een veel gestelde, soms “lastige” vraag in deze superdiverse stad. Kom in bib Permeke luisteren wat jouw stadsgenoten daarop antwoorden en ontdek waarom Antwerpen een wereldstad is.
"Van waar ben je?" Het is een vraag die we vaak zonder veel nadenken stellen. De een heeft er geen problemen mee, de ander vindt ze net kwetsend. Het is een vraag die een onderscheid lijkt te maken tussen mensen van hier en mensen van ergens anders. Een vraag die dus, ook al is dat niet de bedoeling, meer verdeelt dan verbindt.


Matthias Corneillie ging ermee aan de slag en maakte de podcast "Van waar ben je?" Hij onderzoekt het taboe rond deze vraag en gaat op zoek naar nuance, naar nieuwe invalshoeken.

Bestaat er geen betere manier om deze vraag te stellen?


De podcast gaat met een flight case op reis door Antwerpen. Eén van de eerste stops is - hoe kan het ook anders - is bibliotheek Permeke, een plaats waar mensen van overal komen.  


Deze podcast kwam tot stand in opdracht van Atlas, een centrum dat informatie en ondersteuning biedt aan anderstalige nieuwkomers en organisaties uit de stad Antwerpen.   

Info

Links
Waar Taalzone Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen
Wanneer

tot

Leeftijd 6+
Prijs gratis
Organisatie Bibliotheek Permeke
Trefwoorden week van het nederlands, atlas, matthias corneillie, permeke, bibliotheek, podcast, antwerpen, 2000BIB, Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over podcast Van waar ben je? op UiTmetVlieg.be