U bent hier:

Planten/exoten-beurs lente 2018 - ruilen, (ver)kopen en gratis

We organiseren op zondag 22 april 2018 een plantenbeurs. Deze beurs gaat door aan de kerk in Zele (Oost-Vlaanderen).
Deelname is gratis. De standplaatsen worden toegekend in volgorde van aankomst, tenzij op voorhand ingeschreven en bevestigd (is belangrijk voor de bezoekers die veel planten meebrengen). De auto staat bij de standplaats.
Er is een bankautomaat op enkele meters van de standplaatsen.

Breng je veel planten mee en heb je een standplaats nodig? Gelieve dan eventueel op voorhand uw deelname te bevestigen door een mail te sturen naar info@openexotentuinen.be. Meer informatie via dit e-mail adres. De toegewezen standplaatsen mogen ingenomen worden vanaf 12.00 u. tot 12.30 u. Planten mogen van eigenaar veranderen vanaf 13 u.

Indien je niet over een standplaats beschikt of moet beschikken omdat je niet echt veel planten meebrengt, dan kan je in de onmiddellijke omgeving parkeren op de ruime parkings. Toegang tot de beurs is gratis.

Dit is een planten(ruil)beurs. Men mag ruilen, maar omdat niet iedereen iets te ruil heeft, is verkopen ook toegelaten. De aangeboden planten zijn meestal ofwel exoten die winterhard zijn in onze Vlaamse tuinen, of met een minimum aan bescherming kunnen overleven. Uiteraard horen ook orangerieplanten of grote potplanten die in de lente op het terras worden geplaatst, en in de late herfst terug binnen gestald worden, er ook bij. Ook wortels en zaden kunnen geruild of verkocht worden.
Typische planten voor deze plantenbeurs: palmen, bananen, exotisch fruit, gember-achtigen, canna's, crocosmia, enz.

Heel veel planten zijn exotisch, maar dikwijls is dat niet bekend. Ook chilipepers, heel veel fruitsoorten en heel veel sierplanten zijn exotisch. In een normale Vlaamse tuin is meer dan 90% van de planten exotisch.

De planten die aangeboden worden zijn niet invasief. Er wordt ook de nodige informatie gegeven over deze planten. Er mogen geen dieren te koop aangeboden worden.

Er zal een stand zijn waar je als tuinliefhebber of beginnend exotenliefhebber gratis zaden kan krijgen van winterharde palmbomen Trachycarpus fortunei.

Op deze website vind je de belangrijkste tuingroepen van Facebook:
http://www.openexotentuinen.be/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Markt
Heilig Hartplein 1
9240 Zele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 22 april 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Contact 0470 53 49 33
Links