Plantaardig koken
Di 27 jan 2026 - Di 15 dec 2026

Plantaardig koken volgens de seizoenen

Oost West CentrumVan Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
Geschikt vanaf 18 jaar

Info

Cursus in Antwerpen, 10 lessen

In deze kooklessenreeks leer je nieuwe kooktechnieken en vegan recepten met seizoensgroenten en fruit, volle granen en plantaardige eiwitbronnen. Lekker, gevarieerd, gezond.

Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd.

In deze demo-kooklessenreeks gaan we elke maand aan de slag met seizoensgroenten: de eerste pompoenen in de herfst, allerlei wortelgroenten in de winter, fris lente-groen en zomerse overvloed.
We vullen onze oogst aan met volle granen en plantaardige eiwitbronnen (bonen, kikkererwten, linzen, tempeh, tofu en seitan) en volgen ook met onze kooktechnieken de seizoenen: soepen en stoofpotjes in de herfst, ovenschotels in de winter, snellere kooktechnieken in de lente en slaatjes in de zomer.

Ook dessertjes, het ontbijt, dressings, burgers en koken met restjes komen aan bod.

Op het eind van de reeks heb je dus niet enkel een bundel vol recepten, maar ook massa's improvisatie-inspiratie en een voorraadkast waaruit je steeds kan putten om elke keer opnieuw een nieuwe verrassende maaltijd op tafel te toveren.

Iedereen welkom!

Deze cursus is open voor iedereen, er is geen specifieke kennis of ervaring nodig.

Wanneer?

tot en met

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 550,00

Meer Cursussen of workshops