U bent hier:

Planetariumvoorstellingen bij Cozmix

3 jaar

Film Animatie en kinderfilms

Cozmix - Ruimte voor verwondering
Je vindt het bezoekerscentrum Cozmix ten zuiden van Brugge in het 19de-eeuwse landhuis van het prachtige domein Beisbroek. Deze groene locatie is zowel voor groepen als individuele bezoekers toegankelijk. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis!

De volkssterrenwacht en het planetarium bevinden zich op de 2de verdieping van het kasteel. Bovenop de observatietoren staat een koepel. Je kan er de zon, de maan en de planeten van dichtbij ontdekken met de grote telescoop. In Cozmix kan je ook bij slecht weer en overdag de sterren in volle pracht bewonderen. In het fantastische planetarium worden immers meer dan 7000 sterren geprojecteerd op de binnenkant van de koepel. Niet enkel de sterrenhemel wordt afgebeeld, spectaculaire videobeelden voeren je samen met de muziek mee op een overweldigende tocht doorheen de mysteries van het heelal. Zo kan je meevliegen over het Marsoppervlak en genieten van een schitterend zicht op de ringen van Saturnus. Verder kan je een bezoek brengen aan de multimediale en interactieve tentoonstelling. Je komt er alles te weten over onze Melkweg, planeten en kometen, de toekomst van het heelal en de evolutie van sterren. Een wandeling maken langs het 'kunstzinnig' planetenpad behoort ook tot de mogelijkheden. Daar worden de planeten voorgesteld door beelden van hun mythologische vertegenwoordigers en is het zonnestelsel doorheen het bos volledig op schaal weergegeven.


Openingstijden

Vaste publieksvoorstellingen (NL):
- Zondag om 15u en 16u30, woensdag om 15u, vrijdag om 20u30
- Tijdens de schoolvakanties extra voorstellingen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telkens om 15u en 16u30
- Anderstalige planetariumvoorstelling op woensdag om 16u30
- Groepen vanaf 15 personen kunnen na afspraak ook terecht op andere tijdstippen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cozmix - Volkssterrenwacht Beisbroek
Zeeweg 96
8200 Sint-Andries

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Woensdag van14:30tot18:00
  • Vrijdag van20:00tot22:00
  • Zondag van14:30tot18:00
Leeftijd 3+
Prijs
Basisprijs: € 6; kinderen < 18j: € 5
€ 6,0
Organisatie Volkssterrenwacht Beisbroek VZW
Trefwoorden Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Planetariumvoorstellingen bij Cozmix op UiTmetVlieg.be