U bent hier:

Pinokkio met Pierke van Gent

3 jaar

Theatervoorstelling Figuren en poppentheater

Iedereen kent Pinokkio als het meest ontwapenende poppenfiguurtje ooit. Deze versie blijft in je geheugen plakken: ontroerend, pakkend, ontdeugend, speels. Alle noodzakelijke bestanddelen voor een prachtig verhaal zijn aanwezig en het Koninklijk Poppentoneel Festival weet als geen ander uw gevoelige snaar te raken. Welke rol Pierke van Gent speelt laten we echter in het midden, zodat u het zelf kan komen ontdekken.
Met Pierke van Gent bezorgt dit gezelschap zijn trouwe schare fans al meer dan 65 jaar (!) jaar poppenspelplezier van de “hoogste plank” .
Bij de start van dit 67ste speeljaar gaan de voorstellingen door in een gelegenheidslocatie omdat in het kleine huistheater niet aan de coronamaatregelen kan voldaan worden. Alles is er corona proof gemaakt om een maximum aan veiligheid te garanderen.
De nieuwe tijdelijke locatie, het Parochiecentrum op het Ledebergplein te 9050 Ledeberg, ligt op een steenworp van de vaste stek en biedt plaats aan 50 toeschouwers. De zaal is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, fiets, of met de wagen. Nadat de zondagsmarkt er afgelopen is kan je vanaf 14u00 gemakkelijk op het grote plein parkeren, de voorstelling begint om 15u00.
Het eerste deel van het seizoen brengt het theater een gevarieerd programma. Gaande van dromerige sprookjes tot producties vol spanning en humor, al dan niet door het gezelschap zelf geschreven. Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn.
Telkens trakteert Pierke van Gent en zijn vrienden u op een portie onvervalste traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed!
Opvallend ook zijn de mooie decors, van het hand van Pierre De Wispelaere, stichter van het poppentheater en de mooie poppen, allemaal handgemaakt.

Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.

Verder speelt het theater om de 14 dagen, telkens op zondagnamiddag en verzorgt het ook voorstellingen op aanvraag en op verplaatsing.

Alle info en het programma kunnen worden gedownload via de webstek www.festival-poppentoneel.be. De bezoekers kunnen er ook inschrijven op ‘Pierkes Nieuwsbrief’ om op de hoogte te blijven van alle acties.

Tot binnenkort bij Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL

Info

Links
Waar Parochiaal Centrum
Ledebergplein 21
9050 Ledeberg (Gent)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 11 oktober 2020
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; mindervalide: 5,00 €
€ 6,0
Reservaties
Organisatie Koninklijk Poppentoneel Festival
Contact 092314488
Trefwoorden familievoorstelling, poppenkast, kindervoorstelling, pierke, Pierke van Gent, figuren en poppentheater, bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Pinokkio met Pierke van Gent op UiTmetVlieg.be