U bent hier:

Pieter Bruegel de Oude. Beeldtaal en techniek van de Meester

Cursus of workshop Schilderkunst

De materiaaltechnische aspecten achter de meesterwerken en Vlaamse klassieken.
Hallucinante helletaferelen, plezant gepenseelde plattelanders of geraffineerd getekende panorama’s … Hoe uiteenlopend Bruegels werken bij een eerste oppervlakkige observatie ook lijken, toch hebben ze verschillende overeenkomsten: de trefzekere pen- en penseelvoering, het verrassende kleurgebruik, maar ook de wijze waarop Bruegel als een volleerd filmregisseur helder en overtuigend het verhaal dat hij wilde vertellen wist te visualiseren.

Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat zijn werk veel gevraagd was en dat generaties kunstenaars zich door hem lieten inspireren.

Jan Bustin kijkt met je niet alleen naar de beeldtaal van Pieter Bruegel en zijn tijdgenoten maar hij gaat vooral ook dieper in op hun werkwijze en andere materiaaltechnische aspecten. Vast onderdeel is een praktijkdemonstratie van historische teken- of schildertechnieken. Galnoteninkt en ganzenveer, arcerend tekenen en schilderen, olie op paneel óf de tegenwoordig bijna volledig vergeten ‘Tüchleintechniek’: het komt allemaal ter sprake.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum De Kruisboog
Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 4 februari 2019 tot 25 februari 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €
€ 64,0
Reservaties
Organisatie Davidsfonds Academie
Contact academie@davidsfonds.be
016 31 06 70