U bent hier:

Pianofortes

Concert Klassieke muziek

Het pianoduo Callot-Blondeel combineert al jaren succesvol een carrière op zowel moderne als historische instrumenten
Het pianoduo NICOLAS CALLOT-LUCAS BLONDEEL combineert al jaren succesvol een carrière op zowel moderne als historische instrumenten. Sinds kort bezitten beide musici prachtige replica’s van historische pianofortes waarop ze dit spectaculair programma brengen. U hoort de stukken op de instrumenten waarvoor ze ooit zijn gecomponeerd, een unieke klankervaring!


-- Mozart en Clementi leerden elkaar op kerstavond 1781 kennen op een door de Oostenrijkse keizer georganiseerde pianisten-duel. Joseph II besliste na verschillende rondes dat het resultaat ex aequo was. Clementi schreef achteraf dat hij nog nooit iemand met zo veel ziel had horen spelen. --


De Sonate in Bes van multitalent Clementi (componist, pianist, dirigent, uitgever, pianobouwer, concertorganisator) barst van de energie.


Het programma vervolgt dan ook logischerwijze met twee meesterwerken van Mozart: het dramatische Adagio en Fuga in c en de stralende Sonate in D.


Ook kan u genieten van  het piano concerto nr 4 van Van Beethoven

Info

Waar cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 3 november 2019
Prijs
Basistarief: € 11,00; voorverkoop: € 9,00; kansentarief: € 2,00
€ 11,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum De Kern
Links
Trefwoorden a-kaart, klassiek, muziek, concert, cavaconcert, cc de kern, nicolas callot, lucas blondeel, callot-blondeel duo, pianofortes, piano, pianoduo