U bent hier:

PianoDays2020 | A song a week

Fiets- of wandelroute Concert Pop en rock 1.40.0.0.0  Jazz en blues Atletiek, wandelen en fietsen Klassieke muziek Amusementsmuziek

Pierre Anckaert schreef vanaf 1 augustus 2019 één song per week. Teksten over liefde en eenzaamheid, het stadsleven en een one-night stand. De muziek voedde de tekst en omgekeerd. Welke songs ‘de blijvers’ zijn? Dat kan je samen ontdekken.
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van het pianofestival PianoDays2020 (van 01/03 t.e.m. 29/03). 


Pierre Anckaert schreef vanaf 1 augustus 2019 één song per week. In eerste instantie bleek dit een moeilijke klus. Maar na een tijdje maakte het staren naar het witte blad plaats voor een heuse schrijfwoede. Muzikale zinnen en noten tekenden zich af in zijn hoofd. Strofes en refreinen begonnen een eigen leven te leiden. Ook de teksten evolueerden van liefde naar eenzaamheid, actualiteit, sociale media, het stadsleven en een one-night stand.

Fictie of realiteit? Dat laat hij in het midden. De muziek voedde de tekst en omgekeerd. Geen systeem, enkel een wekelijks lokroep. Wat eerst onbereikbaar leek, is dat niet meer. Voor hij het door had, blikte hij  20 songs in. Welke songs ‘de blijvers’ zijn? Dat kan je samen ontdekken.


zang: Evi Roelen
piano & songwriting: Pierre Anckaert
i.s.m. bibliotheek Grimbergen

Info

Links
Waar Eldorado
Kerkstraat 251
1851 Humbeek
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 1 maart 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 5,00; 65+: € 5,00; -21/dagstudent: € 5,00; Abo extra: € 5,00
€ 5,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Trefwoorden pianodays2020, pianodays