U bent hier:

PhotoBrussels Festival 05

Festival Fotografie

Na het succes van de 4e editie in 2019 (bijna 8.000 bezoekers), lanceert Hangar de 5e editie van PhotoBrussels Festival, een evenement gewijd aan fotografie dat wil schitteren in de stad.
De tentoonstelling in Hangar tijdens PhotoBrussels Festival 05 sluit naadloos aan bij het jaar 2020: 420 kunstenaars in lockdown in Europa reageerden op de “Call for European Photographers” die tijdens de lockdown werd gelanceerd (maart-juni 2020). Het festival toont in Hangar de zevenentwintig geselecteerde projecten, een fotografisch ankerpunt dat de herinnering levend houdt in een meeslepende scenografie. PBF omvat ook een traject doorheen de stad (Festival Tour), animaties en lezingen.

Door middel van zevenentwintig verschillende fotografische en/of videografische gevoeligheden onthult Hangar de kiem van menselijke veerkracht. Elke kunstenaar presenteert zijn visie op “the world within” om de zware sfeer van de quarantaine te doorbreken. Creativiteit, humor, empathie, reflectie, liefde, inspiratie uit de natuur zijn allemaal principes die een snel herstel en een betere ‘wereld hierna’ beloven.

De zevenentwintig winnaars :
Gérome Barry, Lucile Boiron, Marguerite Bornhauser, Ferhat Bouda, Bruno Boudjelal, Sarah Bouillaud, Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni, Gonçalo Fonseca, Julia Fullerton-Batten, Gabriele Galimberti, Nick Hannes, Giovanni Hänninen, Philip Hatcher-Moore, Pierre Jarlan, Kíra Krász, Yann Laubscher, Lucas Leffler, Edgar Martins, Alisa Martynova, Patrick Messina, Alice Pallot, Elea Jeanne Schmitter & Le Massi, Alexandra Serrano, Frédéric Stucin, Mattia Sugamiele, Simon Vansteenwinckel, Laure Vasconi.

De leden van de jury :
Giovanna Calvenzi, editor en curator (IT)
Christian Caujolle, auteur, curator en kunstcriticus (FR)
Rodolphe de Spoelberch, oprichter Hangar en verzamelaar (BE)
Bruno Devos, editor en directeur Stockmans Art Books (BE)
Delphine Dumont, directeur Hangar en oprichter PhotoBrussels Festival (BE)
Gaëlle Gouinguene, communicatie en cultureel projectleider Leica (FR)
__

PhotoBrussels Festival, dat elk jaar door Hangar wordt georganiseerd, is:
- een grote thematische tentoonstelling in Hangar;
- een Festival Tour*, een traject doorheen de stad met alle actuele fototentoonstellingen;
- een programma van evenementen: conferenties, workshops, rondleidingen, signeersessie, portfolio-lezingen, enz;
- een publicatie als beeldarchief dat online en in de bookshop wordt verkocht.

*Festival Tour
Dankzij de Festival Tour vindt PhotoBrussels Festival plaats op verschillende plaatsen in de hoofdstad, waardoor Brussel voor even het centrum van de fotografie wordt. De Festival Tour geeft een overzicht van alle tentoonstellingen en initiatieven met betrekking tot het fotografische medium tijdens de festivalperiode. Uitgerust met een kaart van Brussel wordt het publiek uitgenodigd om van de ene fototentoonstelling naar de andere te gaan, in emblematische kunstplekken of minder bekende ruimtes, waarbij Hangar steeds het vertrekpunt is.

Dit jaar maken belangrijke plaatsen zoals Bozar, Botanique, Wiels, Joods Museum van België, Contretype, Design Museum Brussels maar ook nieuwere plaatsen als Geopolis en L’Enfant Sauvage deel uit van de route.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Hangar — Art Center / Gallery
Kasteleinsplein 18
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zaterdag van 12:00 tot 18:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Kinderen: 0,00 €; Jongeren: 3,00 €; Senioren: 3,00 €; Werkzoekenden: 3,00 €
€ 5,0
Reservaties
  • Bel naar 025380085
Organisatie Hangar — Art Center / Gallery
Contact contact@hangar.art
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier