U bent hier:

Philippe Van Snick, 'Territorium' - TIJDELIJK UITGESTELD !!!

‘Territorium’ van Philippe Van Snick (1946-2019) is een tentoonstelling die ook gelezen kan worden als een eerbetoon aan de zopas overleden kunstenaar wiens oeuvre een belangrijke bijdrage leverde aan de artistieke ontwikkeling in België. De tentoonstelling groeide vanuit een dichte dialoog met de kunstenaar, zijn familie, de studenten beeld & installatie van KASK/School of Arts Gent onder begeleiding van docent Gert Robijns en Wim Waelput, curator en directeur van KIOSK.
De samenwerking met KIOSK ontstond in 2016 toen Van Snick en vier andere kunstenaars geselecteerd werden om een voorstel te doen voor de invulling van het Belgische paviljoen op de Biënnale van Venetië 2017. Hoewel het door Van Snick en Waelput ingediende projectvoorstel ‘Territorium’ uiteindelijk niet weerhouden werd, vormde het wel de blauwdruk voor deze tentoonstelling. Het voorstel omvatte een unieke synthese van Van Snicks vijftig jaar oude artistieke praktijk. Het bevatte al de voor hem kenmerkende elementen zoals zijn systematische kleur- en vormprincipes en gereduceerde, abstracte beeldtaal en speelde hiermee nadrukkelijk in op de architectuur van het paviljoen. Er werd samen gezocht naar de juiste “verplaatsing” van vorm en inhoud naar de tentoonstellingsruimte van KIOSK.

In ‘Territorium’ krijgt het geschilderde beeld betekenis in relatie tot de architecturale omgeving en de fysieke ruimtebeleving van de toeschouwer. De tentoonstellingsruimte zal worden ingenomen door sculptuur, schilderingen en een monumentale, architecturale installatie in de centrale koepelruimte. De constructie draagt de titel ‘Dorp’ en bestaat uit zes verschillende houten modules, maar functioneert als één monumentaal ruimtelijk canvas, volledig beschilderd met de voor Van Snick typerende duo’s van kleurvlakken.

Op deze manier openbaart de tentoonstelling zich als een totaalinstallatie die de materiële en ruimtelijke grenzen van de schilderkunst, de beeldhouwkunst en de architectuur aftast. Van Snick nodigt de bezoeker uit om dit ruimtelijke landschap van vorm en kleur, tactiliteit en sfeer te bewandelen en zich daarbij over te geven aan de ervaring.

Tentoonstelling / Exhibition: 15.02.2020 - 12.04.2020
Nocturnes / Evening Openings: 20.02.2020, 19.03.2020, 02.04.2020

Opening: 14.02.2020, 20:00

Openingsuren tijdens de tentoonstelling / Opening hours during the exhibition:
Ma/Mo – Vri/Fri: 14:00 – 18:00
Za/Sa – Zo/Su: 11:00 – 18:00

www.kiosk.art

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar KIOSK
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 februari 2020 tot 12 april 2020