U bent hier:

Pete Fij(alkowkski)

Pete Fij (alkowkski) was de zanger, gitarist in Adorable (Against Perfection 1993 / Fake 1994) op het legendarische label Creation Records, (o.a. Oasis). Met Adorable bekroonde Pete de indie-hitlijsten met post-shoegaze / pre-britpop singles zoals Homeboy & Sunshine Smile. Met zijn band Polak sloot Pete zich aan bij zijn broer Krzys (Swansongs 2000 / Rubbernecking 2002), waarin invloeden van onder andere Beck, Radiohead & dEUS werden opgenomen. Fij ging in muzikale ballingschap met wat hij nu omschrijft als 'een muzikale breakdown' voordat hij opnieuw opduikt naar wijdverspreide lovende kritieken met twee albums opgenomen samen met de beroemde House of Love-gitarist Terry Bickers (Pete Fij & Terry Bickers: Broken Heart Surgery 2014 / We Are Millionaires 2017).
Pete beschikt over een stem die de vergelijking met Lee Hazlewood, Lou Reed en Richard Hawley minstens kan doorstaan. Ook heeft Fij een reputatie opgebouwd als een intelligente en getalenteerde songwriter (de beste tekstdichter sinds Jarvis Cocker volgens The Independent),

Om te vieren dat hij 50 jaar op deze aarde rondloopt, begint Pete Fij aan een reeks Britse en Europese data in het voorjaar van 2019, waar hij liedjes uit zijn back-catalogus zal spelen die verweven zijn met enkele verhalen. Dit is een unieke kans om van dichtbij en heel persoonlijk kennis te maken met Pete zijn werk.

Er zal een nieuwe solosingle worden uitgebracht die samenvalt met deze datums.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cinema Walburg
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Abonnement (min. 4 tickets): 7,50 €; Dagkassa: 12,50 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie Stadsbestuur Hamont-Achel
Contact 011510502