U bent hier:

perrongeluk

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Wil je met een groepje vrienden op een originele en ecologische manier de schoonste plekjes en opvallendste monumenten, rustige wijken en gezelligste cafeetjes van zowel Ronse als Oudenaarde verkennen? Pendel tussen deze heerlijke stadjes samen met ons in een dieseltrein doorheen een tunnel en Vlaanderens mooiste landschap. U hoort van ons vele boeiende verhalen.
Wil je met een groepje vrienden op een originele en ecologische manier de schoonste plekjes en opvallendste monumenten van zowel Ronse als Oudenaarde verkennen?
Een historische stadswandeling in Oudenaarde langs onder andere het begijnhof, de 13de-eeuwse Onze-Lieve-Vrouw Van Pamelekerk en de opmerkelijke Gevaertwijk of een rondleiding in het MOU/stadhuis van Oudenaarde, waar een overweldigende collectie wandtapijten en zilverkunst (toegang: 2 euro pp) is tentoongesteld, combineer je met een bezoek aan de textielstad Ronse en/of een duik in de Romaanse Sint-Hermescrypte (1,25 euro) of het uitermate boeiende textielmuseum MUST (toegang: 5 euro pp). In een van de belle-époquecafés op de Markt van Ronse proeven we een Ronsischen Tripel. In een ‘bruin’ café in Oudenaarde kunnen we ons een Adriaen Brouwer of een blondje van Ename laten serveren. Tussen die twee steden nemen we de dieseltrein (retourticket 4 euro weekend; 5,40 euro weekdag) die doorheen een van de zeldzame treintunnels in Vlaanderen rijdt (en waarin Hitler zich tijdens WOII schuilhield)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ronse
winston churchillplein 6
9600 Ronse

Hoe geraak ik hier?

Prijs
exclusief toegangsprijzen en treintickets
€ 120,0
Reservaties
Organisatie gidsen vlaamse ardennen extra
Trefwoorden Toerisme