U bent hier:

Performance ‘Ofrenda de Dia de Muertos’, een liefdesverhaal met muziek, dans, poëzie,…

Wedergeboorte is ook de drijfveer achter het nieuwe project “Ofrenda de Dia de Muertos” van componist en muzikant Luiz Marquez. Het wordt een liefdesverhaal waarin plastische kunsten, filosofie, muziek, dans en poëzie samensmelten binnen dit thema dat van alle tijden is; geboren worden, sterven en opnieuw geboren worden. Binnen dit tijdsbestek ontmoeten twee personages elkaar en creëren ze nieuw leven. De twee personages zijn eigenlijk één en hetzelfde: de Dood. Alleen is de Dood in de Mexicaanse cultuur van het vrouwelijke geslacht (“La Catrina”) en in de Vlaamse cultuur van het mannelijke geslacht (“Pietje de Dood”) In deze voorstelling ontmoeten beide personages elkaar, ze worden verliefd en uit deze liefde ontstaat een nieuw wezen van vlees en bloed.
Luiz Marquez: “Ik heb mijn inspiratie hiervoor gevonden bij grote artiesten zoals Ensor en Masereel, Rivera en Posada. Het grote sociale engagement in hun werk spreekt mij aan. Poezië gaf mij ook veel inspiratie bij het componeren van de muziek voor deze voorstelling; Netzahualcoyotl, Acuña, Gezelle…”

Een groep uitmuntende artiesten vertelt het verhaal van deze ‘Ofrenda’: Luiz Marquez (concept en composities), Kathleen Vandenhoudt (stem en gitaar), Osiris Quetzalpapalotl (stem en dans), Cachi Acosta (percussie), Eduardo Vega (gitaar), Joe Baele (verteller), Kristel Stefens (regie).

Waar? museumzolder Huis van Alijn

Wanneer? zondag 3 november 2019, 15 uur

Vrienden 8, niet-leden 10, maximum 65 personen

Organisatie: Vrienden van Alijn

Inschrijven: info@huisvanalijn.be

Info

Waar Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 3 november 2019
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Niet-leden: 10,00 €; Vrienden: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Contact +32 9 2353800
Links