U bent hier:

Parcours Géo De Vlamynck

Begeleide uitstap of rondleiding Meerdere kunstvormen

De rondleiding brengt je op drie locaties. Kijk binnen in het atelier van Géo De Vlamynck. De ontwerpen voor fresco's, mozaïeken en schilderijen geven een eerste impressie van het werk van de artiest. Bewonder vervolgens de indrukwekkende mozaïek in zwembad Neptunium. Stap ten slotte binnen in de tentoonstellingsruimte die een representatief overzicht geeft van het oeuvre van De Vlamynck.
Géo De Vlamynck maakte deel uit van de polyvalente kunstenaars die aan het begin van de 20ste eeuw hebben bijgedragen tot de uitstraling van de decoratieve kunsten. Hij oefende achtereenvolgens de volgende beroepen uit: architect, decorateur, schilder van fresco's, keramiekfabrikant, mozaïekkunstenaar, ontwerper van glasramen, schilder en professor aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. In het atelier kan men een ontwerp voor een fresco bewonderen dat samen met zijn leerling Nicolas De Stael gemaakt werd voor het paviljoen van de Wereldtentoonstelling van 1935.

BEZOEKEN:
Je kan het parcours volgen elke tweede zondag van de maand. Reservatie verplicht. Een rondleiding duurt ongeveer drie uur. Groepen op aanvraag.

De rondleiding start op de Koninklijke Sinte Mariastraat 22, 1030 Schaarbeek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Atelier Géo De Vlamynck
Grondwetstraat 7
1030 Schaarbeek (Brussel)

Hoe geraak ik hier?

Reservaties
  • Bel naar +32 2 2150126
Contact info@geodevlamynck.be
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier