U bent hier:

Pannenkoekenalarm!

Opendeurdag Samenleving

Op 1 november, Allerheiligen, nodigt de Sint Jorisgilde van Meer u uit om te komen smullen van de lekkerste pannenkoeken van de hele wereld, enfin….misschien lichtjes overdreven maar toch zeker de lekkerste van Meer! Vanaf 10.00h gaan de pannen op het vuur om rond 17.00h aan de afwas te beginnen.
2 Dikke pannenkoeken, een tas koffie en een vriendelijke bediening. Dit alles voor een zeer democratisch prijsje, dat is waar het om draait. De gezelligheid krijg je er zomaar gratis bij. Veel zotter hoeft het niet te worden! Goed voor de honger en bovendien steun je er een goed doel mee!
Dit jaar gaat de opbrengst van de pannenkoeken naar VZW “de kleine strijders”. Een jong, Hoogstraats initiatief die zich inzet voor een optimale omkadering bij een ziekenhuisopname van een kind. Het kan gaan om simpele dingen zoals een aangename zetel voor de ouders, een comfortabele matras, een aangename speelruimte, een rustige time-outzone, enz…
Meer informatie over “De kleine strijders” vind je op hun website: www.dekleinestrijders.be.
De pannenkoekenbak is intussen een mooie traditie geworden die al vele jaren meegaat. Vorig jaar mochten we, in samenwerking met de Hoge Gildenraad der Kempen, een mooie cheque overhandigen aan VZW “Hair in a box”! De Sint Jorisgilde vindt het belangrijk om dit te doen. Het beschermen en beschutten van de zwakkeren was en is nog steeds één van haar doelstellingen, destijds in opdracht van Graaf Antoon de Lalaing beschreven in haar statuten. (anno 1534). Wellicht dacht Antoon toen nog niet onmiddellijk aan onze pannenkoeken maar ach…..dat mogen we deze brave man niet kwalijk nemen.
Zien we elkaar op 1 november in onze gildekamer? Je vindt ons in de Donckstraat 8 te Meer. Da’s net naast het kerkhof dus als je uwe toer hebt gedaan, breng dan tante Marie en nonkel Jef ook maar mee. Met een pannenkoek of een tripeltje buurt het altijd beter!
Tot dan!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koninklijke Sint-Jorisgilde Meer
Donckstraat 8
2321 Meer (Hoogstraten)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 1 november 2019
Organisatie Koninklijke Sint-Jorisgilde
Trefwoorden uit_in_hoogstraten, uit_in_hoogstraten_startpagina