U bent hier:

Painovoima - Coastal Views Project

Tentoonstelling Fotografie

Dubbeltentoonstelling van fotograaf Patrick Verbessem.
Sinds de ‘Qualified European Photographer’-onderscheiding in het leven werd geroepen in 1999, is ze dé referentie geworden voor professionele fotografie in Europa. In 22 landen mogen slechts een 400-tal gepassioneerde en talentrijke fotografen deze titel voeren.
Het QEP-kwaliteitslabel, een initiatief van de FEP (Federation of European Professional Photographers), betekent een erkenning en beloning van professionele fotografen voor uitmuntendheid in hun fotografisch werk.

Een jury-panel van 5 Europees gelauwerde fotografen beoordeelde in het Slovaakse Bratislava eind vorig jaar 39 ingezonden reeksen.
Samen met 13 andere laureaten behaalt Patrick Verbessem, als enige Belg, deze waardevolle kwalificatie.
Hiermee valt hij voor de tweede keer in korte tijd in de Europese prijzen: niet langer dan 4 maanden geleden behaalde hij het EP-kwaliteitslabel met professionele profielfotografie en fine-art fotografie.

Zijn reeks ‘Painovoima’ (Fins voor ‘ernst’), toont portretten van mensen in alle leeftijdscategorieën.
Het subtiele gebruik van licht en donker, het zachte van huid, de scherpte van gelaatscontouren en het indringende van ogen, zuigen de aandacht van de kijker naar het beeld en laten een gefascineerde nieuwsgierigheid achter.
Een strakke fysionomie is de rode draad doorheen de reeks: door afwezigheid van bewogenheid in de gelaatstrekken, wordt de toeschouwer aangezet tot een intiemer contact met het portret van de afgebeelde personen.

In het dagelijkse leven specialiseert de fotograaf zich met Business Visualisation in fotografische bedrijfscommunicatie, zoals productfotografie, profielfotografie, bedrijfsreportages en eventfotografie, alsook interieur- en architectuurfotografie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stedelijke Openbare Bibliotheek Lier
Kardinaal Mercierplein 6
2500 Lier

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 december 2014 tot 13 januari 2015
Prijs gratis
Contact bibliotheek@lier.be
03 480 11 96
Trefwoorden fototentoonstelling