U bent hier:

Overzicht van de muziekgeschiedenis (deel 4). Van het gregoriaans tot Lassus

Cursus of workshop Klassieke muziek

Het gregoriaans als voedingsbodem voor muzikale evoluties
Befaamde polyfonisten uit onze streken
Motetten, chansons, liederen en madrigalen
De Europese klassieke muziekgeschiedenis heeft een ongeziene evolutie doorgemaakt. Vooral het gregoriaans heeft daarin een grote rol gespeeld. De gezangen drukten hun stempel op genres als mis en mottet en dat vanaf de middeleeuwen tot diep in de renaissance. De meest exclusieve ontwikkeling in de Europese muziekgeschiedenis is evenwel de meerstemmigheid.
In dit vierde en laatste deel van de cyclus ‘Overzicht van de muziekgeschiedenis’ maakt u kennis met de vroege muziek, via werken van Leoninus en Perotinus, figuren als Tallis en Palestrina en de baanbrekende Vlaamse polyfonisten. Van de meest verheven madrigalen tot de ietwat pikante moresken, van treurzangen over drinkliederen tot ballades: Yves Senden rondt af in pure schoonheid.
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die houdt van of nieuwsgierig is naar klassieke muziek. Ook voor wie de andere reeksen niet volgde.

Extra: volgende concerten zijn inbegrepen bij de cursus:
- zondag 3 november 2019: Victoria's Requiem door El Grillo & Inge Bollaert om 15 uur in de Sint-Machariuskerk (Prooststraat, Gent)
- zaterdag 14 maart 2020: Back to the roots door de Wiener Sängerknaben om 20 uur in de Sint-Machariuskerk (Prooststraat, Gent)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Clemenspoort, zaal De Parel
Overwalle 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 155,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 145,00 €
€ 155,0
Reservaties
Organisatie Davidsfonds Academie
Contact academie@davidsfonds.be
016 31 06 70
Trefwoorden muziek