U bent hier:

Over brouwers en kunst: grenswandeling in Watou (5,5 of 7,6 km)

Watou is wijd en zijd gekend als kunstenaarsdorp, maar op de website van de Poperingse deelgemeente stelt Watou zich voor als “Dorp van hoge gisting”. Met 2 huisbrouwerijen – brouwerij Van Eecke en brouwerij Sint Bernardus – staat Watou bij bierliefhebbers hoog aangeschreven. Van het gerstenat kan je proeven bij de lunch in Bar Bernard, na een stevige wandeling van (bijna) 8 km of 5,5 km door het glooiende, open landschap rond Watou.
graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand: 5,5 of 7,6 km
Reliëf: Licht hellend
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Vertrekpunt: Parking Watouplein, 8978 Watou (Poperinge)
Begeleiding: Ann Coryns, annco@effenweg.be (0476/357 581)


Dat Watou ook een Vlaamsch grensdorp is blijkt uit de straatnamen: Warandestraat wordt Warande Straete, de Route de Watou loopt verder in de Winnezelestraat, en de landsgrens valt hier deels samen met de loop van de Ey Becque en de Doodstappenbeek… Die laatste benaming moeten we gelukkig niet letterlijk nemen! De wandelroute die wij volgen loopt grotendeels via rustige, verharde wegen in een open boerenlandschap, wat hier en daar mooie vergezichten levert op de bossen rond Abele (het Helleketelbos) en het Bois de Beauvoorde nabij Steenvoorde (Frankrijk). Voor wie de korte route van 5,5 km neemt is er gelegenheid genoeg in Watou om even te rusten, in afwachting van de wandelaars die kiezen voor de langere route. Na afloop kan wie wil aanschuiven voor een lunch in Bar Bernard (gelegen iets buiten het dorp) – wel graag verwittigen bij inschrijving voor de wandeling of je inschrijft voor de lunch + het aantal personen, kan genoteerd worden bij ‘opmerkingen’.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via ann@effenweg.be of 0476 35 75 81

Openbaar vervoer
Vlakbij het vertrekpunt bevindt zich de bushalte Watou Markt, deze wordt bediend door :

Bus 51 : Veurne – Roesbrugge – Poperinge – Ieper
Carpoolen
Geen verbinding? Of rij je alleen met de wagen naar de plaats van vertrek? Bezoek dan zeker onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kunnen worden geplaatst. Zo helpen we niet enkel elkaar, maar dragen we ook ons steentje bij aan een beter milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar watouplein
watouplein 1
8978 Watou (Poperinge)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 15 februari 2020
Prijs
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg vzw
Contact info@effenweg.be
0472/57.71.19
Links
Trefwoorden natuur, wandelen