Out Of Focus II
15 sep - 22 sep
Afgelopen

Out of Focus II – Anton Cotteleer

De StudioMaarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen
Tentoonstelling
Geschikt vanaf 18 jaar

Info

Via een totaalinstallatie leidt kunstenaar Anton Cotteleer (Kapellen, 1974) je langs diverse tactiele sculpturen voortkomend uit zijn artistiek doctoraatsonderzoek Een onscherp aftasten

Vertrekkend vanuit zooms van persoonlijke en anonieme familiefoto’s uit de jaren 1970 en -80, onderzoekt Cotteleer hoe wazigheid – of visueler uitgedrukt: onscherpte – onze perceptie van een beeld bepaalt én hoe hij dit vertaalt in sculptuur, zijn voornaamste discipline.  

Zoals ons geheugen ons soms de meest irrelevante details voorschotelt, of het vaagste spoor van een herinnering behoudt; zo laat de kunstenaar zijn verbeelding toe in te spelen op een manipulatie van een persoonlijke momentopname. Op een surreële, bijna hallucinante manier, brengt hij lichaamsdelen en objecten samen en laat deze die sculpturaal versmelten. 

Cotteleers publicaties An Out-of-Focus Scan part I en An Out-of-Focus Scan part II uit de Track Report series geven je via tekst en beeld meer inzicht in hoe de kunstenaar te werk is gegaan binnen zijn onderzoek.

Wanneer?

Evenement afgelopen
Afgelopen

Geschikt voor

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

BasistariefGratis