U bent hier:

Oud ijzer - TG Wuivend Riet

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ...
In de zwarte komedie OUD IJZER maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg.

Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster), en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus.

Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen ... Tussen de zes zussen bestaat bovendien een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw?

De zussen Faire lijken zeven keurige dametjes die geen vlieg kwaad doen. Maar omdat geen van de zussen wil zijn wie zij is, is niemand van hen wie zij lijkt te zijn. Dat wordt duidelijk wanneer onverwachte gebeurtenissen de zussen dwingen tot extreme keuzes met verstrekkende gevolgen ...

Inspiratiebron voor OUD IJZER is de Griekse mythe van Plejaden. Het zevengesternte van de sisterhood, dat schittert in het sterrenbeeld Stier. Het resultaat is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ...

Met: Marilou Mermans, Yorgo Fontaine, Ellen Van de Poel, Faye Jacquemin en Sylvie Huysman.

Tekst & regie: Ed Vanderweyden

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Binder - Klapper
Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie Tg WUIVEND RIET
Contact ed.vanderweyden@gmail.com
0475 67 75 21
Links
Trefwoorden uitinpuurssintamands, ccbinder, tgwuivendriet