U bent hier:

Osama Abdulrasol

Concert Folk en wereldmuziek

Osama Abdulrasol werd geboren in Irak en dit in een zeer religieuze familie. Muziek was verboden bij hem thuis, daarom moest hij zijn hele kindertijd stiekem naar muziek luisteren en muziek leren. Hij kon geen enkel instrument bespelen, tot hij als jongvolwassene Irak verliet. Zijn vader kwam nooit te weten dat hij van muziek leeft.
In zijn niet te stillen honger naar muziek, ontdekte hij jazz. Hij ging op zoek naar cassetjes in kleine winkels in Bagdad. Zo kocht hij eens een cassette met in het Arabisch erop “jazz”, verder geen namen of titels. Het zou 20 jaar duren vooraleer hij er achter kwam dat het een cassette van Toots Thielemans was, toen Osama reeds in ons land was en hij Toots hoorde spelen.
Osama Abdulrasol is componist, producer en muzikant. Hij studeerde qanun (Arabische harp) in Irak en klassieke gitaar in Engeland. Hij schreef muziek voor film en theater. Osama werkte samen met ontelbare artiesten, zoals o.a. Goran Bregovic, Wannes Van de Velde, Luc De Vos… Osama woont in Gent en kreeg er in 2013 de culturele prijs van de stad.
Muzikanten:
° Osama Abdulrasol
° Helena Schoeters
° François Taillefer
° Philippe Thuriot
° Lode Vercampt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar gemeenschapscentrum t Groenendal
Brandegems Ham 5
9820 Merelbeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 14,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie Dienst cultuur Merelbeke
Contact 09 210 35 80