U bent hier:

Orvita kamp - waar kinderen echt zichzelf kunnen zijn (4-14j): inschrijven per dag is mogelijk

9 jaar

Kamp in de krokusvakantie op basis van zelfsturing en verbindende communicatie. Elk kind krijgt de ruimte het kamp mee vorm te geven. Een kind dat dicht bij zichzelf kan zijn, staat zo veel sterker in het leven.
De kinderen krijgen de ruimte om te delen hoe het met hun gaat en waar ze zin in hebben. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de dag. We kunnen gaan knutselen, voetballen, een spelletje, bosspel of toneel spelen, kampen bouwen, een heuse fantasiewereld creëren, een verhaal schrijven, samen koken, op uitstap gaan, … Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn.

Kinderen die de ruimte krijgen om vrij te spelen en zelfsturend te leven staan doorgaans dichter bij zichzelf en hebben meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich het best in hun vel als ze kunnen doen waar ze echt voor kiezen. Dan doen ze dit met enthousiasme en genieten ze ervan. Bovendien steken ze er dan het meest van op. Door hun nieuwsgierigheid ontdekken, groeien en leren ze sowieso, op hun eigen manier en ritme, zodat zij wat ze leren veel beter kunnen integreren.

De begeleiders zijn getraind in geweldloze communicatie, een vorm van communicatie die naar gevoelens en behoeftes luistert en op basis daarvan naar oplossingen zoekt. We zoeken in een conflict dus niet naar wie gelijk had en wie gestraft moet worden. We gaan ervan uit dat iedereen handelt vanuit zijn behoeften en niet uit slechte wil. De begeleiders nemen de tijd om echt te luisteren naar de gevoelens, ideeën en verhalen van de kinderen en om hier volop mee rekening te houden. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Inschrijven per dag is mogelijk.

We organiseren nog meer kampen zowel in Gent als in regio Antwerpen. Kijk gerust even op onze website: www.orvita.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Orvita
Textielstraat 17
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 24 februari 2020 tot 26 februari 2020
Leeftijd 9+
Prijs
Basistarief: 105,00 €; Per dag: 35,00 €
€ 105,0
Reservaties
Organisatie Orvita
Contact 0488 23 90 48
Links
Trefwoorden geweldloze communicatie, vertrouwen, zelfsturend, verbindende communicatie, verbinding, zelfsturing, spelen, democratisch, agile, inlcusief, technologie, holistisch, avontuur, taal, themakamp, creatief, koken, natuur, fun, sport, zichzelf zijn, iedereen welkom, jezelf zijn, actie, plezier, zonder overnachting, enkel zonder overnachting, kamp zonder overnachting, dagaanbod, activiteiten meerdere dagen, enkel dagaanbod
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Orvita kamp - waar kinderen echt zichzelf kunnen zijn (4-14j): inschrijven per dag is mogelijk op UiTmetVlieg.be