U bent hier:

ORLANDO QUINTET: CREATIONS EXOTIQUES

Concert Eten en drinken Klassieke muziek

Het ORLANDO QUINTET bestaat uit vijf Nederlandse blazers met elk een indrukwekkende carrière. Samen brengen zij een exotisch namiddagconcert met eigenzinnige bewerkingen van grote
strijkkwartetten. Vóór het concert kan je genieten van een lunch waarbinnen we het exotische thema verderzetten.
Het ORLANDO QUINTET bestaat uit vijf Nederlandse blazers met elk een indrukwekkende carrière. Samen brengen zij een exotisch namiddagconcert met eigenzinnige bewerkingen van grotestrijkkwartetten. Vóór het concert kan je genieten van een lunch waarbinnen we het exotische thema verderzetten.

Het ORLANDO QUINTET bestaat uit fluitiste Marieke Schneemann, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, hoornist Ron Schaaper en fagottist Bram van Sambeek. Stuk voor stuk Nederlandse blazers die elk een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. Zo zijn ze o.m. solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en The Academy of St. Martin-in-the-Fields. Ze hebben tal van belangrijke prijzen gewonnen. Voorts zijn het ook hoofdvakdocenten aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg. Al enige jaren werden ze afzonderlijk van elkaar uitgenodigd voor optredens tijdens het Orlando Festival (Kerkrade, Zuid-Limburg), voordat ze in 2008 besloten een kwintet te vormen en zich naar het geliefde Festival te noemen.

De eindeloze mogelijkheden die de combinatie van vijf blaasinstrumenten – elkmet zijn eigen klanknuances, articulatie en expressiemogelijkheden – biedt, en de manierwaarop de musici elkaar weten te prikkelen en te inspireren, smaakt voortdurend naar meer!Met hun gebundelde klankrijkdom, virtuositeit, rijke ervaring en tomeloze energie brengen ze én een traditioneel én een nieuw blaaskwintetrepertoire, alsmede eigenzinnige bewerkingen van grotestrijkkwartetten, zinderend tot leven.

Hoe kom je vanuit het ‘typisch Franse’ lichtvoetige neoclassicisme in Amerikaanse jazzcafés en vervolgens in de Braziliaanse jungle terecht? Wel… via grote vernieuwers als Debussy en Milhaud, die zich lieten inspireren door o.a. Afro-Amerikaanse elementen, door de jazz en door andere exotica. Milhaud, die net als Françaix een neoclassicistische stijl hanteerde, maakte in New York kennis met de jazz en reisde naar Brazilië, waar hij de muziek van Debussy en andere Franse grootmeesters introduceerde. Via de Braziliaanse componist Villa Lobos maakte hij er kennis met Braziliaanse straatmuziek. Op zijn beurt kwam Villa Lobos naar Parijs, waar hij het verbazende en bijna psychedelische Quintette en forme de choros componeerde.

Info

Links
Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 28 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 18.00 €; EXOTISCHE LUNCH: 17.00 €; Jongeren -21 : 10.00 €; Lerarenkaart: 17.00 €; Mini extra ticket met code: 17.10 €; Midi extra ticket met code: 15.30 €; maxi extra ticket met code: 13.50 €
€ 18,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Trefwoorden klassiek, podium, seizoen 2018-2019, in abo, dag cultuur!, KlassiekPZ