U bent hier:

Orgelconcert Ines Maidre

Concert Klassieke muziek

Maandelijks orgelconcert door Ines Maidre (Pärnu, Estland).
Ines Maidre werd geboren in Estland en studeerde orgel en piano aan het Estse conservatorium en sloot deze studie cum laude af. Van 1989 tot 1991 studeerde ze twee jaar in Parijs bij Daniel Roth, waarbij ze de Prix d'Excellence avec félicitations won. Masterclasses volgde ze bij o.a. Ewald Kooiman, Marin Haselböck en Jean Boyer. Ze was in Tallin als professor verbonden aan het conservatorium en aan de Lutherse Kerkmuziekschool.
Tegenwoordig doceert ze aan het Grieg Conservatorium in Bergen (Noorwegen), waar ze van 1994-1998 ook klavecimbel studeerde. Naast haar docentschap geeft Maidre veel concerten in Europa en daarbuiten (w.o. de Notre-Dame en de St. Sulpice in Parijs, de Westminster Abbey in Londen en de St. Bavo in Haarlem) waarbij ze heeft samengewerkt met dirigenten als Neeme Järvi, Martin Fischer-Dieskau en Tõnu Kaljuste. Ook gaf ze al een reeks cd's uit.

Met werken van o.a. P. Bruna, G. Muffat, J.S. Bach en G. Bovet

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Quintinuskathedraal Hasselt
Vismarkt
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 3 juni 2017
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Organisatie dienst cultuur Hasselt
Contact cultuur@hasselt.be
011-23 95 28
Trefwoorden concert, cultuur, early music