U bent hier:

Orchestre Symphonique Kimbanguiste & Brussels Philharmonic

+1 punt

Concert Klassieke muziek

Ter ere van de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek Congo, komt het Orchestre Symphonique Kimbanguiste naar Brussel voor een uniek en éénmalig concert met Brussels Philharmonic.
Op deze symbolische concertavond - precies de dag van de onafhankelijkheid van Congo -  zullen beide orkesten samen het podium delen. Ze brengen onder meer Beethoven’s 7de Symfonie en een werk van Héritier Mayimbi Mbuangi, geïnspireerd door de muziek van de Luba:  “Ik probeer de eigenheid van onze culturen in mijn composities tot uiting te brengen. De Westerse klassieke componisten verwerkten ook invloeden uit hun omgeving in hun muziek, en ik zoek een manier om hetzelfde te doen.” 

Het Symphonique Kimbanguiste werd opgericht in 1994 door Armand Diangienda, kleinzoon van Simon Kimbangu: een Congolees geestelijke en de stichter van de Kimbanguïstische Kerk. Bij de start bestond het orkest uit 12 amateurmusici die hun instrumenten deelden - intussen groeide het project uit tot een organisatie met meer dan 200 musici waaronder ook een koor. In 2013 werd Diangienda beloond: hij werd een erelid van de Royal Philharmonic Society, een titel die tot dan voorbehouden was voor klassieke meesters zoals Brahms en Stravinsky. 

Flagey, Orchestre Symphonique Kimbanguiste, Brussels Philharmonic

€ 41 > € 5

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Flagey
Heilig-Kruisplein zn.
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 30 juni 2020
Prijs
Basistarief: 41,00 €

€ 41,0

Reservaties
  • Bel naar 02-641.10.20
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Flagey
Contact info@flagey.be
Trefwoorden Paspartoe
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS