U bent hier:

ORCHESTRE PHILHARMONIQUE DE LIÈGE

Nir KABARETTI, dirigent
Gary HOFFMAN, cello
Programma
E. von DOHNANYI: American Rhapsody Op.47
E. ELGAR: Celloconcerto Op.85
R. SCHUMANN: Symfonie nr. 3 “Rheinische”

NIR KABARETTI
De uit Israël afkomstige orkestdirigent Nir Kabaretti vervolmaakte zijn muziekstudies aan de Universiteit te Wenen en begon nadien als coach en koorleider bij de Weense Staatsopera en tijdens de Salzburger Festspiele. Vervolgens werd hij assistent aan het Teatro Real in Madrid en dirigent en persoonlijke assistent van de beroemde dirigent Zubin Mehta. Zijn muzikale carrière ging pijlsnel de hoogte in. Zo stond hij al als dirigent voor de prestigieuze filharmonische orkesten van Israël, Tokyo, Wenen, Madrid, Bochum, Haifa, Buenos Aires, Zagreb, Toulouse,… Als operadirigent dirigeerde hij in het Teatro Madrid, de Israël Opera, de opera van Lausanne, Tokyo, Wenen, Hannover, Napels, en de Scala van Milaan.
Hij spreekt vloeiend Engels, Duits, Spaans, Hebreeuws en Italiaans.
De komende tijd is hij als dirigent te gast in verschillende beroemde concertzalen en operahuizen verspreid over meerdere continenten. Momenteel is hij muziekdirecteur van het Santa Barbara Symphony-California en het Florida Symphony Orchestra.
www.thesymphony.org/about/maestro

GARY HOFFMAN
De volheid van klank, een perfecte techniek en een uitzonderlijke artistieke gevoeligheid karakteriseren het cellospel van de Noord-Amerikaan Gary Hoffman. In 1986 won hij de Eerste Prijs van de vermaarde Rostropovich wedstrijd en vervolgens begon zijn cellocarrière in de bekende concertzalen over de hele wereld: Chicago, London, Montréal, Toronto, Baltimore, Los Angeles, Paris, Bordeaux, Budapest, … Zijn adembenemende recitals hebben veel weerklank op de bekende internationale muziekpodia. Tevens speelt hij samen met oa. het Jérusalem Quartet, het Quatuor Modigliani en ook met bekende trio’s. Als cellopedagoog weet men hem te vinden in Salzburg, Parijs, Ravenna, Manchester, Kronberg. In 2011 stond hij als pedagoog mee aan de wieg van de oprichting van de celloklas aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
Sinds 1990 woont hij in Parijs. Hij bespeelt een cello van Nicolo Amati uit 1662 en ooit nog in bezit van de beroemde cellist Léonard Rose.
Verschillende CD en DVD cello opnames vind men van hem met werken van Brahms, Mendelssohn, Elgar, Bloch, ea..
www.gary-hoffman.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 6 december 2018
Prijs
Basistarief: 26,00 €; STUDENTEN: 15,00 €
€ 26,0
Reservaties
Organisatie Koninklijke Turnhoutse Concertvereniging vzw