U bent hier:

Opleiding Toeristisch Onthaal

De cursus ‘Opleiding Toeristisch Onthaal’ biedt een reeks opleidingssessies aan om je klaar te stomen tot Toeristisch Onthaalambassadeur, ook wel TOA genoemd. De opleiding begint op 24 maart 2020 en omvat verschillende onderdelen die een TOA benut.
De cursus ‘Opleiding Toeristisch Onthaal’ biedt een reeks opleidingssessies aan om je klaar te stomen tot Toeristisch Onthaalambassadeur, ook wel TOA genoemd. Maar… wat is een TOA? Dat is een vrijwilliger die voornamelijk bezoekers ontvangt in bezoekerscentrum Dru!f. Hij of zij voorziet er hen van toeristische informatie. Het aantal toeristen dat Overijse ontdekt stijgt immers ieder jaar. De groepsuitstappen uit het toeristisch magazine ‘Pittig Overijse’ worden gesmaakt met een stijgend aantal toeristen tot gevolg. Bovendien is 2020 het jaar van de grote herdenking van het einde van Wereldoorlog II. TOA’s ontvangen naast toeristen ook klassen in het bezoekerscentrum met een educatief spel voor het lager onderwijs. Daarnaast steekt hij of zij ook een handje toe op toeristische evenementen zoals Druivenfeesten, Open Monumentendag en reisbeurzen. TOA’s ontvangen hiervoor een vrijwilligersvergoeding.
De opleiding begint op 24 maart 2020 met een eerste sessie in bezoekerscentrum Dru!f (Waversesteenweg 2). Op diezelfde locatie gaan volgende sessies door, telkens van 19:00 tot 22:30 uur:
Dinsdag 24 maart 2020 – Werking Dru!f en educatief spel
Dinsdag 31 maart 2020 – Klantvriendelijkheid versus klantgerichtheid
Dinsdag 21 april 2020 – Geschiedenis en bezienswaardigheden van Overijse
Dinsdag 28 april 2020 – Toeristische producten
Volgende sessies van de opleiding gaan door in (of vertrekken vanuit) cultuurcentrum Den Blank (Begijnhof 11):
Dinsdag 5 mei 2020 – 19:00 tot 22:30 uur – Reanimeren en defibrilleren
Zaterdag 20 juni 2020 – 9:30 tot 18:00 – Dagexcursie Overijse
Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in! Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar vrijetijd@overijse.be!

Info

Waar Bezoekerscentrum Dru!f
Waversesteenweg 2
3090 Overijse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs gratis
Reservaties Inschrijven