U bent hier:

Opéra Royal de Wallonie

Concert Klassieke muziek Opera en operette

Alzira is een - niet vaak uitgevoerde – opera met een proloog en twee bedrijven van Giuseppe Verdi. Het Italiaanse libretto van Salvatore Cammarano is gebaseerd op het toneelstuk Alzire, ou les Américains van Voltaire. De première vond plaats in het Teatro San Carlo in Napels op 12 augustus 1845. Aldus hoort het tot het rijke vroegere operawerk van Verdi, 20 jaar voor zijn Don Carlos en 25 jaar voor Aida.


Het verhaal speelt zich af in Lima, Peru. Alvaro, de gouverneur van Peru is gevangengenomen door de Inca’s, maar als Zamoro, het dood gewaande stamhoofd, uit het strijdveld terugkeert, besluit deze hem vrij te laten. Uiteraard komt er, zoals in elk goed operalibretto, een liefdesaffaire aan te pas. Gusmano, de zoon van Alvaro, die hem in zijn functie opvolgt, is verliefd op Alzira, de dochter een andere incaleider Ataliba. Maar zij houdt van Zamoro.


Ook dit seizoen rijdt onze operabus richting Luik voor dit exotische verhaal vol spanning, intrige en een machtsstrijd op leven en dood. En dan verklappen we het einde nog niet!

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, Toerisme, Get the buzz