U bent hier:

Opera 'Jevgeni Onegin'

Theatervoorstelling Opera en operette

Music Hall Classics brengt op 11 oktober 2019 een semi-geënsceneerde uitvoering van de wondermooie opera Jevgeni Onegin in Stadsschouwburg Antwerpen. Maak je klaar voor een unieke vertoning van een Russische klassieker. Klim vooral snel in je trojka, dit is een ‘one night only’ ervaring!
Wanneer de opera Jevgeni Onegin in 1879 in Moskou voor het eerst werd opgevoerd, had het werk al een hele weg afgelegd en zich in het collectief geheugen van generaties Russen genesteld. Het libretto is zeer nauw gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Aleksandr Poesjkin. Bekende operazangeres Elizaveta Lavrovskaja had Poesjkin’s populaire verzenroman oorspronkelijk bij Tchaikovsky getipt als mogelijke opera, maar de componist veegde het boek eerst aan de kant wegens een te “zwak plot”. Tot Tchaikovsky wat dieper groef en de sociale en persoonlijke groei van de personages opmerkte. Het resultaat: een opera die de relatie van Onegin en Tatyana beschrijft. Tsaristisch Rusland ging onmiddellijk overstag, de rest van de wereld volgde. Jevgeni Onegin is in onze contreien een hoogtepunt in de theaterprogrammaties. Deze voorstelling biedt een uitgelezen kans om dit meesterwerk opnieuw te bewonderen.

Creatief producent Geert Allaert en regisseur en dramaturg Jean-François D’hondt brengen een hoogst innovatieve en multimediale opvoering van deze geliefde Russische klassieker.

De internationaal gelauwerde solisten, samen met het Music Hall Classical Orchestra and Chorus onder dirigent Igor Tchernetsky, laten dit meesterwerk uit de operarepertoire smaken als de beste vodka en kaviaar. Nazdrovje! Verwacht je aan een majestueuze maar toch ook intieme productie met adembenemende projecties en indrukwekkende kostuums.

HET VERHAAL

We zijn in het oude tsaristisch Rusland. De zussen Tatyana en Olga wonen op het platteland rond Sint-Petersburg. Op een dag komt buurman Lensky langs met zijn vriend, dandy Jevgeni Onegin. Lensky houdt van Olga, Tatyana valt voor Onegin en schrijft hem lieve woorden. Maar Onegin wijst haar ietwat verveeld af. Erger nog, hij daagt zijn vriend Lensky uit door flirterig met Olga te dansen op een bal. Hun ruzie mondt uit in een pistoolduel! De afloop is dramatisch en vele jaren later zijn de wonden nog niet geheeld. Zal de vlam van oude liefde blijven branden of is het licht uit? Degusteer dit najaar de meest romantische en tragische opera van Tchaikovsky. Een heus meesterwerk.

Gezongen in het Russisch met Nederlandstalige boventiteling

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stadsschouwburg Antwerpen
Theaterplein 1
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 11 oktober 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 25,00 €; Categorie 3: 35,00 €; Categorie 2: 45,00 €; Categorie 1: 55,00 €; Golden seats: 65,00 €
€ 25,0
Reservaties
Organisatie Music Hall
Links
Trefwoorden opera, klassiek, antwerpen, Tchaikovsky, jongerentip