U bent hier:

OpenMonumentenDag in 't Kasteeltje Victor De Lille te Maldegem

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Zond.11/09 zullen de kasteeldeuren van 10 tot 18 u. geopend zijn met zicht op de filmlocaties 'Zaak: De Zutter'.Tevens tentoonstelling van literatuur, foto's en curiosa rond Moorden van Beernem.Om 14u en 16u een voordracht in verband met de totstandkoming van de film.Aansluitend vindt telkens een gegidste wandeling plaats naar de cultuurgoederen die een rol speelden in het leven van VictorDeLille.

OPEN MONUMENTENDAG IN ’T KASTEELTJE OP 11 SEPTEMBER 2016

Wellicht als enige locatie in Maldegem is ’t Kasteeltje in de Noordstraat open tijdens Monumenten-dag op zondag 11 september 2016. Victor De Lille en ‘Zaak De Zutter’ staan mee in de kijker.

Op de filmset
In het verleden stond ’t Kasteeltje reeds meerdere keren open voor het publiek. In 2002 voor het eerst en nadien meermaals n.a.v. Erfgoeddag o.a. rond de geschiedenis van de Maldegemse velodroom en van het weekblad ’t Getrouwe Maldegem.
In april jl. ging de film ‘Zaak De Zutter’ in première en lokte sindsdien reeds tienduizenden bezoekers. Victor De Lille speelde als uitgever van ’t Getrouwe Maldegem een cruciale rol in de moorden van Beernem, waarvan de vierde moord op Hector De Zutter de meest geruchtmakende was. Victor De Lille nam het op voor de kleine man en was bereid om op te boksen tegen gevestigde machten als adel en kerk.
Op zondag 11 september zullen de kasteeldeuren van 10 tot 18 u. geopend zijn met zicht op de filmlocaties als de eetkamer en de veranda. De mogelijkheid bestaat om die dag de hoofdrolspelers Bob De Moor en Katrijn Govaerts te ontmoeten naast acteurs en figuranten uit Maldegem.

Achter de schermen
Katrien Ryserhove, de producer van de film en dochter van bevlogen spreker Alfons Ryserhove, heeft toegezegd om te 14 u. en te 16 u. een voordracht van ca. 25 min. te geven in verband met de totstandkoming van de film. Aansluitend vindt telkens een gegidste wandeling plaats naar de cultuurgoederen die een rol speelden in het leven van Victor De Lille, o.a. de Sint-Barbarakerk, de schouwburg (met standbeeld), de interbellumkapel, het geboortehuis, enz. In exclusiviteit is er een bezoek aan de locatie waar Victor De Lille als gemeenteontvanger werkte met zicht op het origineel loket. Doorlopend is er een tentoonstelling over de moorden van Beernem in de grote zaal van ’t Kasteeltje.
Info: eugeen.delille@kasteeltje.com – 0485 655 292

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Kasteeltje Victor De Lille
Noordstraat 15
9990 Maldegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 11 september 2016
Contact eugeen.delille@kasteeltje.com
0485 655 292