U bent hier:

Openluchttentoonstelling: De Klare Lijn - Cartoons

Tentoonstelling Grafiek

Tijdens een fikse winterwandeling geheel Coronaproof cartoons bekijken? Het kan vanaf 23 december in Kruisem.
Een selectie van een 100-tal cartoons van de George Van Raemdockkartoenale Boechout met als thema ‘De Klare Lijn’ is er te zien tot 24 januari

Het thema verwijst uiteraard naar Hergé die erin slaagde om met enkele heldere lijnen talloze andere lijnen te suggereren zonder afbreuk te doen aan het geheel.

In het verlengde van die tekenstijl werd deze cartoonwedstrijd een uitnodiging aan cartoonisten om terug te gaan naar de essentie. Cartoons die ruw en authentiek zijn, met een heldere vlakverdeling en strakke lijnvoering of tekeningen met enkel contourlijnen.

Anderen gingen dan weer met het concept ‘klare lijn’ zelf aan de slag. De lijn als iedere aaneenschakeling van punten (meetkundige, fysieke, denkbeeldige, …) zoals een pijplijn of een gedragslijn, … .

Waar? Aan het Europees Cartoon Centrum – het plein in de René D’Huyvetterstraat – 9770 Kruisem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Europees Cartoon Centrum
René D’huyvetterstraat 5c
9770 Kruishoutem (Kruisem)
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 december 2020 tot 24 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie vzw International Humour in Art in 't kort vzw IHA