U bent hier:

Openluchtcinema #4: Demain // MoMeNT //

Een portie gratis openluchtcinema op groot scherm bij valavond. MoMeNT maakt het u alvast gezellig met stoelen, dekens en kussens zo lang de voorraad strekt natuurlijk.
Wat als oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen? Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrophe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien...
Wanneer de balans wordt opgemaakt over hoe onze wereld ervoor staat, krijgen we meestal te maken met onheilspellende voorspellingen en rampenscenario’s. Dreigementen die ons moeten aanzetten tot verandering. Maar wat als we niet de problemen tonen, maar net de oplossingen?
Met de camera op de schouder en de microfoon in de hand reizen de makers de wereld rond en ontmoeten ze pioniers van verandering. Verspreid over 10 landen en 3 continenten ontmoeten we mensen die geloven dat het anders kan én de daad bij het woord voegen. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken we hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien.

De Franse film Demain heeft geschiedenis geschreven in 2016: meer dan 1 miljoen toeschouwers in Frankrijk, nooit geziene cijfers voor een ecologische documentaire. Een succes door de geweldig positieve toon die leert dat je meer kan veranderen dan je denkt. Doen is het nieuwe denken! Waarom kennen we hem in Vlaanderen (nog) niet?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Julianusplein
Julianusplein
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 14 juli 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Moment Tongeren